ANTUN ŠOLJAN: ROMANCA O TRI LJUBAVI

ULOGE:

GOSPA: Helena Minić Matanić
VITEZ:  Amar Bukvić
SLUŽBENICA: Marina Kostelac
KAPELAN: Pero Juričić

REŽIJA: Marina Kostelac
ASISTENTICA REŽIJE:  Helena Minić Matanić
GLAZBA: Davor Rocco
KOSTIMI: Tihana Ostreš/Staša Schahman


Izrada scenografije: Kristijan Popović
Dizajn plakata: T. Esad Ribić 

Umjetničko oblikovanje rasvjete: Paula Bučar

Majstor tona: Tomislav Kostelac 
Vizažistica: Lucija Žulj Juranić 

Posebno se zahvaljujemo Daliboru Mataniću na redateljskim korekcijama i podršci 

Riječ je o jednoj od najpoetičnijih hrvatskih drama u kojoj je Šoljan napisao nadahnutu igru u stihovima te žonglira rečenicama Shakespearea, Cervantesa, Baudelaira, Lorce, poigrava se književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje srednjovjekovne trubadurske književnosti.
Četiri središnja lika: Gospa, Službenica, Vitez i Kapelan protagonisti su anegdote koja po Šoljanu potječe iz XVII. stoljeća, ali je smještena u doba križarskih ratova. Gospa i Službenica žive u zamku samotnim životom; jedino im je društvo Kapelan koji se brine o ružičnjaku, ali i o zamku i kreposti Gospe čiji je muž otišao u križarski rat. Očarana Vitezom, u hamletovskoj dilemi: Pasti ili ne pasti, (…) spavati s njim ili sanjati Gospa, koja se zavjetovala vjernošću svom mužu-križaru, uspijeva nagovoriti Kapelana da je oslobodi njezina pojasa nevinosti. No, umjesto sebe, Gospa noću nudi Vitezu svoju Službenicu; Vitez je međutim ujutro uvjeren da je noć proveo s Gospom.

Predstava je sufinancirana sredstvima: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Zaprešića, te uz podršku Turističke zajednice grada Zaprešića


foto: Staša SchahmanThis page was designed with Mobirise