Dramski voditelji i suradnici

Mobirise

Marina Kostelac, magistra glume

Wikipedia

Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Zaposlena je kao glumica Zagrebačkog kazališta lutaka od 1987. godine. Glumila je u Teatru ITD, Gavelli, Komediji, Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Narodnom kazalištu u Rijeci, U Čakovcu, Varaždinu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu... Glumom i kazalištem bavi se od djetinjstva kroz: balet, dramsku, muzičku školu. Odigrala je preko 80 kazališnih uloga, glumila je i na filmu, serijama i radiju… Za svoj rad je višestruko nagrađivana.
Osnivala je umjetničke udruge, bavila se pedagoškim radom, radila kao producentica, redateljica, koreografkinja i dramaturginja, u cijelosti poznaje proces stvaranja jedne predstave.  
2010. pokrenula zajedno s kolegom Željkom Mavrovićem dramsku grupu u gradu Zaprešiću u O.Š „Ljudevita Gaja“ Zaprešić. U školi radili s djecom volonterski (dvije godine) s ciljem senzibiliziranja Grada prema dramskoj i kazališnoj sceni. 2012-2019. dramsko pedagoški rad nastavlja u POU Zaprešić, a od  2019. godine osniva dramski studio umjetničke organizacije Max teatar čija je i voditeljica.  

Mobirise

Nikolina Bakmaz, univ. spec dramske pedagogije

 

Završila je školu Primijenjene umjetnosti i teološki fakultet Matija Vlačić Ilirik. Nakon toga upisuje Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije kao prva generacija i stječe titulu sveučilišne specijalistice dramske pedagogije.
2012. završava četverogodišnji glumački program Studia Kubus, a 2017. dvogodišnji glumački program Studio 9, u suradnji s Michail Chekhov Actors Studio Boston.
Kao dodatnu dramskopedagošku edukaciju prije specijalističkog studija pohađala je niz kazališnih, dramskih i mimskih radionica.
Od 2014.-2019. godine radila je u Zaprešićkom kazalištu za djecu i mlade kao dramska pedagoginja.
Od 2018. vodi dvije dramske grupe u Teatru Tirena u Zagrebu te glumi u Tireninoj predstavi 'Neposlušna pahulja'.
Od 2019. Vodi dramske grupe u Max Teatru u Zaprešiću. 

Mobirise

Tihana Ostreš

Vilenjaci

Rođena je u Zaprešiću 1971. godine. Završila je srednju školu CEZAKUM smjer: Suradnik za televiziju, kazalište i film. Apsolventica na Filozofskom fakultetu, ruski i češki jezik. Od 1999. do 2004. godine radi na HRT-u kao kostimer uglavnom u dječjim emisijama. Članica je ULUPUH-a i ULSZ-a. Od 2020. godine ima status slobodne umjetnice.
Izlagala je na dvadesetak samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Od 2015. godine sudjeluje na Legendfestu i Perunfestu kao izlagačica i animatorica. Izradila je nekoliko lutaka za filmove FKVKZ-a i Zagrebfilma, te predstavu Mali princ u dubrovačkom kazalištu Marin Držić. Za film Božidara Trkulje Posljednji izazov izrađuje kostime za lutke. Izrađuje lutke za hrt-ovu emisiju za djecu Pjesme i brojalice. Vodi radionice izrade lutaka u školama, vrtićima, knjižnicama i muzejima. Autorica je više od 3000 lutaka.
Suradnica je za kostime baletnoj pedagoginji Barbari Novak Novković u predstavama Pusa djeda Božićnjaka i Vilinsko putovanje oko svijeta.
Radi kao kostimografkinja za umjetničku organizaciju Max teatar. 

Mobirise

Davor Rocco

Web stranica 

Diplomirao je sociologiju i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do umirovljenja je bio glazbeni urednik Dramskog programa Hrvatskog radija, te suvlasnik tonskog studija i izdavačke kuće Rocco i partner. Uz skladanje primijenjene glazbe bavi se produkcijom i oblikovanjem zvuka na filmu i u kazalištu. 1992. osniva komorni ansambl Patchwork, koji na Muzičkom biennalu 1993. izvodi njegov autorski program.
Uz tridesetak minijatura za komorni sastav, autor je više stotina scenskih glazbi te skladatelj u brojnim TV i radio dramama, plesnim predstavama, dokumentarnim, eksperimentalnim i animiranim filmovima, uključujući pet cjelovečernjih igranih filmova.
Zadnjih godina sudjeluje u nizu međunarodnih diskografskih projekata komorne i simfonijske glazbe, surađujući s dirigentom Miranom Vaupotićem, brojnim domaćim i stranim solistima te renomiranim orkestrima. Kao dizajner zvuka od 2001. kontinuirano radi na realizaciji ambijentalnih predstava kazališta Ulysses na Brijunima.
Nastojeći sistematizirati iskustva stečena u bogatoj praksi, uz povremene seminare i radionice, sve više se bavi pisanjem. U upravo objavljenoj knjizi „Od titraja do doživljaja“ (Antibarbarus, 2018.) obrađuje temu tretmana zvuka u današnjem okruženju. Dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja, a za raznolike aktivnosti je višekratno nagrađivan kod nas i u svijetu.
Glazbeni je suradnik Max teatra. 

Mobirise

Rebeka Čuljak 

 

 Završila je preddiplomski studij Komunikologije na HKS-u, te ujedno diplomirala i na Školi za klasični balet u Zagrebu. Njeno plesno obrazovanje obuhvaća klasični balet, karakterne i povijesne plesove, moderni ples, solo varijacije te pas de deux. Po završetku plesnog školovanja 2018. godine nastavlja aktivno plesati i tehnički napredovati u Zagrebačkom plesnom centru. Krajem 2019. te početkom 2020. radi kao koreograf na nekoliko dječjih predstava Max Teatra. Uz ples se bavi i glumom - od malih je nogu pohađala dramske tečajeve u nekoliko kazališta, uključujući i one pod vodstvom Marine Kostelac.
Iza sebe ima nekoliko odglumljenih predstava (Frankenstein – Kazalište Trešnja, 2007. i dr.), ulogu u kratkometražnome filmu (Lili na mjesecu, 2013.) te sudjelovanje u manjim projektima koji su zahtijevali glumačke vještine. U Max teatru radi kao suradnica za scenski pokret i koreografije.

Mobirise

Max Kostelac , bacc.art

Desi  se

Student diplomskog stručnog studija filmske i televizijske režije i produkcije.  Glumom se bavi od ranog djetinjstva. Glumio u predstavama: „ Bajka o ribaru i ribici“, „Basne“, „Najveća su šteta droga i cigareta“  „San ivanjske noći“, "Tko će sve to pojesti", režirao i glumio predstavu "Ćelava pjevačica" "San ivanjske noći"  .  U predstavi „ 12 gnjevnih ljudi“ napravljenoj prema kultnom filmu Reginanda Rousea imao glavnu ulogu porotnika broj 8. U istoj predstavi bio i asistent režije i autor video uratka koji je bio sastavni dio predstave   Glumio u predstavi Ephraima Kishona „ Kod kuće je najgore“ .  Glumio manju ulogu u filmu „Most na kraju svijeta“ redatelja Branka Ištvančića , U igranoj seriji „Sjeverozapadni vjetar“ redatelja Zdenka Bašića igra nekoliko uloga. U filmu „Agape“ redatelja Branka Scmidtha glumi Braneta.  Za ulogu porotnika broj 8 dobio u predstavi „12 gnjevnih ljudi“ nagradu na Međunarodnom festivalu u Bečeju za glavnu ulogu.
Na 23. filmskoj reviji mladeži njegov autorski film „Desi se“  dobio je nagrada za najbolji Igrani film.  U umjetničkoj organizaciji Max teatar Zaprešić, radi kao asistent režije, redatelj i voditelj studentske  grupe glumačkog dramskog studija. Za predstave priprema video klipove, pomaže u izradi vizuala za facebook i web stranicu, te za plakate. Snima spotove .

Mobirise

Ines Marciuš Kruljac

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Oduvijek okružena knjigama, glazbalima, bojama I škarama završava Filozofski fakultet – smjer Pedagoške znanosti. Bezbrojne priče i filmovi vode je uvijek u neke nove avanture. Proteklih petnaest godina živi u Zaprešiću.
Autorica je dječje slikovnice u rimi - "Noć kad je Lisac ukrao Mjesec" vesele i zabavne priča o prijateljstvu u izdanju Profil-a.
Za Max teatar uređuje facebook stranicu, pomaže u oblikovanju web stranice i  informacija za medije.

Designed with Mobirise